"BERDEMONTRASI MENENTANG PEMERINTAH YANG DIPERINTAH OLEH PEMIMPIN BERAGAMA ISLAM ADALAH HUKUMNYA HARAM- Ustaz Idris"

Sunday, May 26, 2013

Berani Kevin J.C. Chuah dari Pulau Pinang menulis di Utusan Malaysia kerana benar!

Saya seratus peratus setuju atas cadangan beberapa pihak yang menyeru supaya Akta Komunikasi dan Multimedia dipinda dan tindakan tegas serta segera diambil terhadap Red Bean Army yang membuat komen dan tohmahan melampau yang berniat jahat untuk memusnahkan keharmonian rakyat sejak kebelakangan ini terutamanya enam bulan sebelum PRU-13.
Malah, selepas PRU-13, oleh kerana tidak dapat menerima hakikat bahawa pakatan rakyat (PR) ditolak oleh rakyat dan gagal menawan Putrajaya, kumpulan Red Bean Army terus melontar fitnah bertujuan mengapi-apikan rakyat khususnya golongan Cina supaya tidak menerima keputusan PRU-13.
Sebagai contoh, pusat pengiraan undi di kawasan Bentong (didakwa berlaku kejadian bekalan elektrik terputus) sedangkan insiden itu tidak berlaku dan ini juga disahkan oleh salah seorang ejen pengira undi pakatan rakyat, tetapi kumpulan Red Bean Army tidak berhenti-henti membuat tuduhan melulu terhadap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan mengutuk SPR kerana berpihak kepada kerajaan Barisan Nasional (BN) untuk memanipulasi keputusan pilihan raya kawasan Bentong.
Mujurlah saya dapat menguasai bahasa Cina iaitu bahasa pengantaraan yang secara meluas digunakan oleh kumpulan Red Bean Army di laman siber yang bukan saja menyerang tokoh-tokoh politik malah media-media Cina yang melaporkan berita yang kononnya tidak 'sedap' dibaca oleh mereka walaupun kandungan berita adalah jitu dan tepat.
Pada pendapat saya, kelakuan kumpulan Red Bean Army bertujuan 'merampas' (hijack) hak bersuara media-media supaya segala berita yang dilaporkan mengikut cita rasa mereka iaitu memburuk-burukkan kepimpinan BN dan mengangkat tinggi pakatan rakyat.
Contoh yang nyata ialah siri perhimpunan 'Blackout 505', pemimpin-pemimpin pakatan rakyat lazimnya akan melipatgandakan angka orang ramai yang hadir yang langsung tidak masuk akal, tetapi angka yang diumum oleh para pemimpin pakatan rakyat harus dipapar tanpa dipertikaikan, sekiranya tidak, media berkenaan akan dikecam sekuat-kuatnya di laman siber.
Amat terkejut juga saya terbaca kononnya perbelanjaan kumpulan Red Bean Army dibiayai oleh dua buah kerajaan pakatan rakyat. Sekiranya ini adalah benar, ia merupakan perkara yang amat menyedihkan.
Saya berharap pihak yang bertanggungjawab dapat menyiasat secara mendalam dakwaan itu dan memperbetulkan keadaan.
Sebagai anak Malaysia yang cintakan keharmonian dan menjunjung tinggi hak kebebasan dunia siber, kita harus bersuara dengan betul, bernas dan penuh tanggungjawab, segala niat jahat terutama yang bertujuan merosakkan keamanan langsung tidak dapat diterima dan harus dikikis secepat mungkin.
Kita harus ingat, kebebasan bersuara di siber bukan bererti kita mempunyai hak untuk mencipta kekecohan, mencaci sesuka hati, membohong yang bukan-bukan, mereka cerita palsu, menyuntik rasa kebencian yang merosakkan keadaan aman negara sekali gus mengundang pelbagai ancaman.
Hak kebebasan bersuara dan bertulis di laman siber mesti ada batas dan hadnya, janganlah dibiarkan seperti api merebak yang hilang kawalan, akhirnya akan membawa padah kepada kita semua.
Dari:
KEVIN J.C. CHUAH
Pulau Pinang

7 comments:

 1. Berani sungguh Kevin Chua menulis fakta yang benar.

  Keberaniannya harus dicontohi puak yang sewaktu dengannya,

  Berani kerani benar.

  Tetapi setelah segala gejala yang terjadi sehingga kini, keikhlasan dan ketulusan atas nama KEVIN CHUA hanya diterima "with reservation" (dengan izin).

  ReplyDelete
 2. Jgn percaya apa-apapun cakap orang cina.Kenapa baru sekarang bersuara????Tidakkah ada udang dsebalik batu????

  ReplyDelete
 3. Melayu dan Kerajaan jer yg Bodoh dan Lembab!!

  Dah menang apa lagi ug di tunggu?? Adakan undang2 untuk membolehkan Cina Sial DAP KOMINIS dan PKR BANGSAT ni di tangkap!!

  Cina DAP Kominis dah lama ikot cara gengster mereka untuk memfitnah dan mengugut rakyat!! Ini lah yg telah di gunapakai oleh mereka sejak zaman konfrantasi yg menyebabkan Hilang nya Singapura.

  Sungguh menyedihkan lagi ialah ada nya Melayu Bodoh lagi Bahlol yg tak tahu di untung dgn mudah di perdaya oleh mereka.

  Memang melayu ramai tapi kalau Cina ni menang akan ramai Cina Bukit dari China akan di bawa masok untuk mengekalkan bangsa mereka menjadi majority saperti di Singapura.

  ReplyDelete
 4. Jangan hangat2 taik ayam....Cina tahu yg melayu CEPAT PANAS ! CEPAT SEJUK!

  ReplyDelete
 5. Yang penting jgn terpedaya dan cepat percaya pada nama spt diatas... sesiapa pun bole hantar dan meletakkan nama apa saja apatah lagi disaat runcing mcm sekarang nih utk menangguk diair yg keruh....rasa sakit hati hati diperlakukan oleh bangsa yg bermata sepet nih sukar utk dihapuskan kini, kata2 yg mereka lontarkan lately membuatkan suhu badan naik tinggi!! Again, xfahamle macam mana Melayu2 yg menyokong golongan bermata sepet yg sebegini...

  ReplyDelete
 6. Gengster memang budaya Cina. Mereka memang kuat dgn perkauman dan kesetiaan yg di amalkan kumpulan Haram mereka tidak saperti Melayu. Contoh nya mereka boleh datang dari kumpulan haram berbeza tapi bila menentang bangsa lain mereka akan bersatu untuk menentang bangsa lain.

  Melayu mesti contohi adat mereka untuk mempastikan Tanah Melayu kekal di tangan Melayu/ Bumiputra.

  Apa yang Cina lakukan di PRU13 adalah signal yg jelas. Semoga Melayu/Bumiputra sedar demi Agama, Bangsa dan Negara Tanah Melayu!!

  ReplyDelete
 7. Cina ni main psiko nampak.........apa2 aku dah tak percaya kat bangsa ni...tambah cina kafid harbi kristian........dah sebulan , dah berapa siri jelajaah sure blackout, baru nak bising pasai askar biji kelentit merah? Jangandok choi lah....pegi tulisdekat the star la......kalau berani..main utusan buat apa?.....melayu tak sedar lagi depa punya game ni apahal?

  ReplyDelete

Sila beri komen dan pandangan yang ikhlas dan membina. Terima kasih.