"BERDEMONTRASI MENENTANG PEMERINTAH YANG DIPERINTAH OLEH PEMIMPIN BERAGAMA ISLAM ADALAH HUKUMNYA HARAM- Ustaz Idris"

Sunday, April 29, 2012

Lembu-lembu naik angin dalam perhimpunan Bersih 3.0!

Ambiga Betina
Lembu-lembu naik minyak!
Kereta polis ditendang, dipukul, dibaling dengan botol dan lain-lain objek seperti orang yang sudah hilang ingatan. Tak puas hati dipijak-pijak dan direnyak seolah-olah begitu benci sangat dengan polis Malaysia. Anggota polis yang menjalankan tugas untuk keamanan negara dipukul dan dicederakan! Akhirnya kereta polis diterbalikkan. Puas hati peserta-peserta demontrasi yang kebanyakan orang-orang Melayu, anggota polis yang kena pukul juga orang Melayu.
Kalau kata puak-puak ini bodoh, mereka akan marah. Sebenarnya mereka ini puak-puak Melayu yang menyertai demontrasi itu memang benar-benar bodoh dan bahlul. Yang menyertai demontrasi itu termasuk juga ostad yang mengajar budak2 kampung. Sudah tentulah pemimpin dan ahli-ahli PAS. Tapi berapa ramai Cina DAP yang menyertai demontrasi itu? Jika ada pun tidaklah begitu ramai jika dibandingkan orang-orang Melayu tapi aku yakin Bersih 3.0 penyertaan kaum Cina semakin ramai. Kenapa?
Wahai Melayu bahlol-bahlol yang menyertai Bersih 3.0 dan Bersih 2.0! Semasa Bersih 2.0 dulu orang Cina tak ramai sebaliknya yang paling ramai orang Melayu bahlol PAS. Timbullah isu hingga sekarang PAS jadi kuda tunggangan DAP, PAS diperlembukan oleh DAP. Memang benar pun kerana ada pemimpin tertinggi PAS sendiri mengakui dan sebaliknya berkata " PAS rela diperlembukan oleh DAP daripada diperlembukan oleh UMNO". 
Oleh itu demontrasi Bersih 3.0 semalam kebanyakannya ahli-ahli PAS dan PKR rupa-rupanya adalah lembu-lembu DAP. Lembu-lembu DAP yang melanggar halangan polis, lembu-lembu DAP yang bertindak memukul dan mencederakan anggota polis. Lembu-lembu DAP yang menghina dan memaki anggota polis yang bertugas. Lembu-lembu DAP yang pandai melompat dan menghentak-hentak di atas bumbung kenderaan polis.Lembu-lembu DAP sahaja yang berani melakukan perbuatan terkutuk itu. Tapi Cina DAP seperti Ambiga (paling bangsat), Kit Siang, Guan Eng ada di mana ketika itu?
Tapi beranikah cina DAP ini menyepak dan memukul kenderaan polis? Beranikah cina-cina DAP ini memukul dan mencederakan polis? Mereka tidak sebodoh dan sebahlul lembu-lembu tadi. Mereka bukan lembu. Mereka tuanpunya lembu-lembu. Mereka boleh menggunakan lembu-lembu bagi menimbulkan huru hara. Mereka sudah melarang lembu-lembu berhimpun di Dataran Merdeka. Mereka berjanji akan mengadakan perhimpunan aman hanya duduk sahaja. Tapi bila berhimpun lembu-lembu sekandang ada puluhan ribu ekor, lembu ini mudah naik angin. Lembu-lembu ini sudah lupa pesanan tuannya. Berlakulah suasana kelam kabut, demontrasi aman bertukar jadi demontrasi yang ganas.
Pihak PDRM dan KDN tak boleh biarkan tuanpunya lembu-lembu itu hidup bebas. Tuanpunya lembu yang membakar semangat lembu-lembu menyerang polis dan menawan Dataran Merdeka dengan apa jua sekalipun perlu ditahan dan disimpan dalam kandang sahaja bersama dengan lembu-lembu yang lain. Bapa-bapa dan ibu-ibu lembu mesti ditangkap segera. Mereka inilah perosak keamanan dan menjatuhkan imej negara. Mereka inilah golongan pejuang pluralisme dan LGBT. Mereka sendiri pengamal undang-undang dan mereka sendiri yang gemar melanggar undang-undang. Mereka sendiri pemimpin memperjuangkan hak asasi manusia mereka sendiri yang tidak menghormati hak asasi orang lain. Mereka sendiri memperjuangkan kebebasan bersuara tapi mereka sendiri yang menyekat wakil media Utusan dan TV1 dari membuat liputan dalam majlis mereka.
Nasib baiklah majoriti penduduk Malaysia yang jumlahnya 28 juta orang masih rasional dan tidak rela diperlembukan oleh sesiapa pun. Golongan atas pagar boleh menilai sendiri tujuan sebenar Bersih 3.0. Kenapa Dataran Merdeka juga menjadi tempat mereka berhimpun? DS Najib kata kerajaan BN sanggup menyediakan stadium Bukit Jalil yang boleh muat melebihi 100,000 peserta. Malahan kerajaan BN sanggup memnyediakan minuman dan juga makanan untuk mereka jika mereka mahu. Jika di Stadium Bukit Jalil aku sangat yakin tidak seorang pun anggota polis yang akan mengalami kecederaan. Jika ada yang mati pun mungkin ada lembu-lembu yang sangat tua yang cuba gagah mendaki tangga stadium tersebut. Oleh kerana Ambiga Betina begitu degil nak buat juga dekat Dataran Merdeka maka lembu-lembu tua tidak berapa berani untuk mengambil bahagian.
Aku minta maaf kepada semua yang membaca. Jika ada lembu yang boleh membaca (kerana bersekolah dengan sekolah kerajaan BN) aku minta maaf. Jika benar marah, marahlah kepada pemimpin kamu yang mengesahkan bahawa ahli-ahli PAS lebih rela diperlembukan oleh DAP. Oleh itu lembu-lembu PAS yang menyertai perhimpunan Bersih 3.0 itu sebenar-benarnya memang rela hati diperlembukan oleh Ambiga Betina dan pemimpin DAP.

1 comment:

  1. Salam pak tam,kurang stuju le ngn pak tam yg menggunakn perkataan"lembu"sungguh kurang sopan...apa kata nak indahkn lagi bagi le ayat sedap di baca......contohnya....Lembu di tukar kepada BABI PUKI MAK DEPA YG BEGITU SUSAH MELAHIRKN MEREKA PASTU SENANG2 JE MEROSAKN NEGARA YG TOK NENEK DULU BANGUNKN.Mudahnya BABI2 ni merosakknya

    ReplyDelete

Sila beri komen dan pandangan yang ikhlas dan membina. Terima kasih.