"BERDEMONTRASI MENENTANG PEMERINTAH YANG DIPERINTAH OLEH PEMIMPIN BERAGAMA ISLAM ADALAH HUKUMNYA HARAM- Ustaz Idris"

Friday, March 1, 2013

Kematian anggota komando dipolitikkan oleh pemimpin PKR!

Serangan tembak menembak di Lahad Datu dipercayai konspirasi terancang kerajaan Umno untuk mengalih perhatian dan menakut-nakutkan rakyat, kata Naib Presiden KEADILAN, Tian Chua.
Ahli Parlimen Batu itu berkata, insiden berkenaan menimbulkan banyak persoalan dan keraguan di sebalik wayang mainan kerajaan Umno.

Komen:
 Tian Chua memang kurang ajar. Anwar Ibrahim bangsat. Soal keselamatan negara bukan perkara yang boleh buat mudah. Yang menceroboh itu bukan kafir laknat, sebaliknya penceroboh itu adalah orang Islam. Mereka juga melaksanakan solat 5 waktu sehari semalam sama sepertimana umat Islam di Malaysia. 

Jika pasukan keselamatan Malaysia nak bunuh semua penceroboh itu memang mudah. Tapi apa kata pula Tian Chua nanti, " Kerajaan UMNO sangat zalim kerana bunuh orang Islam tanpa belas kasihan". Apa yang kerajaan Malaysia lakukan semua tak kena bagi Pakatan Rakyat.
Pemimpin Pakatan Rakyat memang mengharapkan lebih ramai terbunuh di kalangan anggota Komando. Pemimpin PR sangat mengharapkan pihak kerajaan gagal menangani pencerobohan tersebut supaya boleh dibuat modal PRU13. 

Janganlah politikkan kes pencerobohan di Lahad Datu, Sabah. Berilah penghormatan kepada anggota pasukan keselamatan yang terbunuh sebagai wira negara. Tian Chua jangan jadi lebih bangsat daripada Anwar. 

Jangan lupa, Tian Chua juga pernah melanggar anggota tentera hingga maut.  Kira-kira 3 tahun yang lalu, motosikal yang ditunggang anggota tentera bertembung dengan kereta yang dinaiki Ahli Parlimen Batu, Tian Chua, di KM49 Jalan Johor Bahru-Mersing berhampiran Hutan Lipur Panti, dekat Kota Tinggi. 

Mengapa DAP dan PKR tidak mendesak pihak kerajaan UMNO menubuhkan Suruhanjaya Diraja siasatan kes Tian Chua langgar anggota tentera hingga maut?

3 comments:

  1. Komando yang mati bangsa melayu 14 billionaire orang cina .... orang cina perlu diajar lepas ni insyallah no cina ni hal kali ni boikot barang dan kedai supermarket orang cina ...ayuh boikot perniagaan orang cina mulakan dari sekaranggg..ayuh ajar tien chua orang cina malaysia...Mulai esok JANGAN BELI BARANG-BARANG DIKEDAI CINA

    ReplyDelete
  2. Komando yang mati bangsa melayu 14 billionaire orang cina .... orang cina perlu diajar lepas ni insyallah no cina ni hal kali ni boikot barang dan kedai supermarket orang cina ...ayuh boikot perniagaan orang cina mulakan dari sekaranggg..ayuh ajar tien chua orang cina malaysia...Mulai esok JANGAN BELI BARANG-BARANG DIKEDAI CINA

    ReplyDelete
  3. Sebab polis dapat menteri yg tak guna..lembab, bebal..ISA da hapus elok sgt lah..hancurkan negara ini tengok apa nak jadi..kalau di barat da lama kojol,,,,,kenapa kerajaan lemah sebab paklah punya kayu..

    ReplyDelete

Sila beri komen dan pandangan yang ikhlas dan membina. Terima kasih.