"BERDEMONTRASI MENENTANG PEMERINTAH YANG DIPERINTAH OLEH PEMIMPIN BERAGAMA ISLAM ADALAH HUKUMNYA HARAM- Ustaz Idris"

Friday, May 18, 2012

Siapa yang mahu mengatakan Mufti Perak bercakap bohong, silakan!

Cerita pasal PAS mengkafirkan orang UMNO sudah aku dengar semasa aku muda pria dulu. Dalam kampung orang Melayu berpecah belah kerana orang-orang PAS memulau kenduri kahwin, kenduri arwah dan malahan mayat orang UMNO dijenguk gitu-gitu sahaja. Ini cerita benar. Orang UMNO tidak buat kerja macam itu. Orang UMNO tidak pandai mengeluarkan fatwa mengkafir orang Islam lain. Orang UMNO tidak pandai menghukum orang Islam lain kafir. Tok Guru UMNO berpesan hukum syurga dan neraka bukan kerja kita. Itu kerja Allah SWT.
Kali ini, aku amat terkejut. Mufti Perak TS Harussani nampaknya sudah tidak tahan lagi dengan perangai pemimpin PAS. Penyokong-penyokong PAS patut baca supaya sendiri sedar. [Baca selanjutnya]

6 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. ramai ker kump. adik adik kuar umno ni, cam dia sorang ajer kot.

    ReplyDelete
  3. adik-adik masuk umno ada lah...tapi gang dia orang ni masuk kapir adalah. sebab pemimpin dia pun dah "father of kafir!". apa lagi jom belah ramai-ramai dari parti ajaran sesat.

    ReplyDelete
  4. pok ngah nik ajisMay 19, 2012 at 2:35 AM

    kalau setakat nak refer blog pembangkang...kemudian...mendesak menjadi PM ke 7...!!!
    Nampaknya Geng Orang Muda trengganu memang bengap dan bingai.....
    Kalau nak jadi PM..mesti ada Parti,,menang parti mesti ada korum melantik sesiapa jadi PM....kalau nak menang mesti 55% pengundi mengundi korang....tapi takat sekolah SPM pun cukup makan kemudian masuk U pun ihsan PTPTN...aku rasa korang eloklah gintil keropok lekor tu jadi bulat...kerana keropok yg ada dimarket bersegi segi.....

    Kadiq keluar UMNO..Anuar kote keluar UMNO...dan beratus orang keluar UMNO....takde masaalah...UMNO tetap kuat....yg tak kuat puak puak yg keluar UMNO jer....projek tak dapat, ongkos pun kurang....

    Apa kerajaang Pakatang bole bagi....hok trengganu nasib dapat UMNO maju jugak...Hok Kelantan 20 tahung doh air demo pung tal molek lagi...semace dulu jugak.....

    ReplyDelete
  5. Kadang2 kat kedai kopi, nampak macam bijak dan berilmu. Tapi bila start buka dan baca Harakah, langsung jatuh maruah sebab rupanya otak tak boleh fikir panjang dan mudah ditipu.

    ReplyDelete
  6. Korang ni x sedar2 di kuda dek
    UMNO ni. Bengappp....

    ReplyDelete

Sila beri komen dan pandangan yang ikhlas dan membina. Terima kasih.