"BERDEMONTRASI MENENTANG PEMERINTAH YANG DIPERINTAH OLEH PEMIMPIN BERAGAMA ISLAM ADALAH HUKUMNYA HARAM- Ustaz Idris"

Friday, April 30, 2010

Blogger Pro UMNO /BN juga dapat RM4 juta?

Bloggers pro UMNO/BN tidak dibayar sebanyak RM4 juta untuk 'Operasi Gerak Saraf' malahan kami tidak dibayar satu sen pun. Kami tidak pula diajar oleh pemimpin UMNO/BN untuk menabur fitnah dan melakukan pembohongan secara halus kerana hendak menjatuhkan parti PAS, PKR mahupun DAP. Itu kerja-kerja syaitan yang dilaknati oleh Allah swt. Kita memaparkan berita berdasarkan fakta, kita berbicara berdasarkan cerita yang nyata. Kita setia sebagai bloggers pro UMNO/BN kerana kita ikhlas dan jujur dalam perjuangan untuk agama, bangsa dan negara.
Namun tidak bermakna apa yang dilakukan oleh pemimpin UMNO/BN itu semuanya betul belaka. Kadang-kadang mereka juga ada sifat-sifat tamak haloba dan gila kuasa. Oleh itu ada ketikanya pemimpin UMNO/BN perlu ditegur dan dikritik kerana parti UMNO adalah hak kepunyaan kita bersama. Kita berhak menegur pemimpin UMNO/BN kerana mereka juga ada kelemahan dan kekurangan, bimbang mereka akan leka dan lalai, orang Melayu akan terpinggir di negara sendiri.
Justeru itu, blogger pro UMNO/BN yang tidak dibayar (diupah) lebih terbuka dan berani sifatnya. Bebas dari cengkaman sesiapa. Tidak terikat tapi bebas untuk menyampaikan keluhan dan keresahan ahli-ahli UMNO/BN dari akar umbi. Hanya Allah swt sahaja yang tahu pengorbanan seorang blogger, betapa pengorbanan waktu dan tenaga, wang dan harta benda untuk tatapan peminat blog dari hari ke hari, bulan ke bulan malahan setahun ke setahun tanpa mengenal penat dan letih. Tapi tiada siapa yang ambil peduli!

2 comments:

 1. Betulke paktam tak diupah. jangan tipu paktam.

  ReplyDelete
 2. salute Pak Tam!
  Selagi negara bertuah ini aman dan makmur kita masih boleh mencari rezki tanpa meminta-minta.

  aku yang bingai
  e-Direktori Bloggers Malaysia

  ReplyDelete

Sila beri komen dan pandangan yang ikhlas dan membina. Terima kasih.